Acrogymnastiek: zilver op internationale wedstrijd!

Afgelopen zaterdag zijn de acrogymnasten van V&K Uden naar de Panne in België afgereisd voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Merel Denissen en Liz van de Heijden mochten in de ochtend laten zien wat ze in huis hadden en daarvoor moesten ze ‘s ochtends om 5 uur vertrekken naar België. Het was Liz haar allereerste acrowedstrijd. Vol vertrouwen lieten zijn een strakke, overtuigende oefening zien en haalden hierbij een prachtige 2de plaats in het C niveau.

‘s Avonds kwamen de B teams in actie. Stef van der Locht en Lynn Bongers waren een opvallend mixpair voor de tegenstanders. Ze hadden veel bekijks met hun mooie pakken. Ze lieten een strakke oefening zien en ondanks dat de opgang naar de handstand niet helemaal lukte, herstelde het team zich erg goed en kregen ze ook na de oefening veel complimenten.
Janne L’Ortye, Janne Zaalberg en Sophia Bergen liet een mooie, beheerste oefening zien. De dubbele salto van Sophia was nog nooit zo hoog geweest en het handstand heffen zag er beheerst en strak uit. Met wat kleine verbeterpuntjes voor de volgende wedstrijd hebben zij een mooie 9de plaats behaald.

Als laatste kwamen Lotte Rovers en Indy Bongers in actie. Indy is 10 jaar en mocht om 22.20 uur haar oefening draaien. Ondanks het late tijdstip hadden ze een prachtige oefening laten zien. Ze hebben de jury weer wakker geschud met hun vrolijke dans en een super mooie dubbel salto van Indy. Zij mochten terug naar Nederland met een mooie 5de plaats.

Door een vervelende landing na een arabier konden Meike Keetels, Renee van Erp en Fenne van Dijck helaas niet deelnemen. Alle teams hebben nog een aantal puntjes op de I te zetten en zijn dan volledig klaar voor de Nederlandse wedstrijden.

Volgend weekend komen de E,D, Pupillen en de C al in actie op de Brabantse Kampioenschappen in ’s Hertogenbosch en 24 januari hebben de B teams de Brabantse Kampioenschappen.