Turnen: Kwalificatiewedstrijd divisie 5

In het weekend van 11 en 12 maart hebben de meiden van divisie 5/D2 wedstrijd gehad in Asten en laten zien waar ze het hele seizoen voor getraind hebben.

Voor instappers Kira, Bo en Ize een spannende dag, want dit was hun allereerste wedstrijd! Na een goede start waar de meiden hoge cijfers haalden met de handstand tot platval op sprong, nam de spanning wat af en was er met name veel plezier. Ook Imme turnde vandaag haar aller eerste wedstrijd bij de pupillen. Op brug liet zij zien hoe sterk ze is met een mooie hoekhang. Op sprong turnde ze 2 ruim uitgevoerde sprongen.
Jeugd 1 turnsters Sarah en Maud turnden beide erg goed op sprong. Sarah turnde een strakke radslag op de balk en Maud liet over de hele wedstrijd zien hoe netjes ze kan werken! Jeugd 2 turnsters Amber turnde vandaag voor het eerst haar nieuwe oefeningen bij de keuze oefenstof. Ze toonde de jury verschillende knappe onderdelen zoals een zolendraai op brug, radslag op balk en een flikflak salto op vloer. Zoë, Senne en Janne kwamen in de categorie junior uit. Zoë turnde een super strakke brug oefening met hoge zwaaien. Senne turnde met veel flair en een hoge arabier salto haar vloeroefening. Op sprong turnde Janne 2 stabiele ruime overslagen over de pegasus. Daarnaast heeft zij zich weten we plaatsen voor de regiofinale! Zoë heeft zich weten te plaatsen als reserveturnster en mag zich hopelijk ook op de regio finale laten zien.

1