Turnen: Tweede kwalificatiewedstrijd 3e divisie

Mea Timmers en Yara van der Wegen stromen door naar landelijke halve finale!

In het weekend van 24 en 25 februari turnden onze derde divisie turnsters in Valkenswaard hun tweede kwalificatie wedstrijd

Instapper Fay Napo turnde op drie toestellen een prima wedstrijd. Op balk ging het deze keer minder dan de vorige wedstrijd, waardoor ze haar 8e plaats van de vorige wedstrijd niet kon verbeteren. Fay werd deze keer 10e.

Bij de pupillen 1 hadden Rinke van de Boogaard en Livia van de Heuvel hard gewerkt om hun oefeningen te verbeteren. Livia turnde deze wedstrijd op vloer voor het eerst twee boogjes, Rinke turnde op vloer maar liefst 3 nieuwe onderdelen. Met twee boogjes, dubbel flikflak en loopoverslag - overslag kaats turnde ze deze wedstrijd de maximale uitgangswaarde op vloer. Ook op sprong en rek verbeterde Rinke zich waarmee ze deze wedstrijd 17e werd, Livia eindigde op de 25e plaats.

Bij de pupillen 2 turnde Silke Dortmans een mooie vloer en rekoefening. Op sprong en balk ging het wat minder dan de vorige wedstrijd, waardoor een plekje in de top 10 er deze keer niet in zat. Silke werd deze keer 16e.

Jeugd 1 turnsters Yara van der Wegen, Sophie Dings en Kaja van de Heuvel turnden daarna hun wedstrijd. Sophie (17e) was ziek geweest en kon daardoor niet helemaal laten zien wat ze kon. Op balk lukt het wel om haar score van de vorige wedstrijd te verbeteren. Kaja (19e) begon haar wedstrijd wat minder op balk, normaal gesproken een van haar betere toestellen. Daarna herstelde ze zich goed en turnde op de andere drie toestellen een sterke wedstrijd. Yara turnde wederom een foutloze wedstrijd, een mooi puntentotaal van 50.025 was net niet voldoende voor de bronzen medaille, Yara eindigde op de 4e plaats.

Een jaar ouder zijn Lieke Claessen, Ana Gaby van Asseldonk, Jenna Verhoeven en Mea Timmers. Ook zij moesten hun wedstrijd beginnen op balk. Allemaal turnden ze mooie oefeningen zonder vallen of grote wiebels. Lieke kon jammer genoeg haar afsprong niet doorturnen, waardoor het cijfer voor haar tegenviel. Op vloer was het Mea die vandaag de hoogste score neerzette van het hele deelnemersveld. Ook op brug scoorde ze hoog, waardoor ze uiteindelijk op een mooie 4e plaats eindigde! Jenna turnde een moeilijke oefening op vloer en behaalde hier de hoogste uitgangswaarde. Een hele knappe prestatie, omdat Jenna dit seizoen vanuit de 5e divisie naar de 3e divisie is gepromoveerd. Jenna verbeterde zich deze wedstrijd op alle vier de toestellen en werd 14e. Ana Gaby turnde net zoals de vorige wedstrijd foutloos op alle toestellen, maar kon door wat last van haar enkel niet helemaal voluit gaan. Ana Gaby werd 13e. Na een mindere start op balk turnde Lieke op de overige drie foutloos, ze werd 15e.

Juniore Mayke van Boven kon helaas niet laten zien wat ze kon deze wedstrijd. Op balk en brug, normaal gesproken haar beste toestellen, maakte ze wat fouten, waardoor ze niet verder kwam dan de 28e plaats.

Senioren Imke de Groot en Sabine Pashouwers turnden een prima wedstrijd. Brug is voor beide niet het sterkste toestel, maar hier turnden ze naar eigen kunnen een prima oefening. Op balk maakte Sabine met inturnen een vervelende val met boogje voorover. In de wedstrijd was hier echter niets van te merken en turnde ze een foutloze oefening. Imke had moeite om te blijven staan na haar wisselspagaatsprong en kon haar acrobatische serie niet goed doorturnen, waardoor haar cijfer wat lager uitviel. Beide turnsters turnden een mooie vloeroefening en ruime sprong, waardoor Sabine uiteindelijk 8e werd, Imke eindigde op de 23e plaats.

Uiteindelijk bleek dat er in elke categorie maar heel weinig turnsters door mogen stromen naar de landelijke halve finale. Ondanks dat is het Mea en Yara gelukt om zich met hun prestaties tijdens beide voorwedstrijden te plaatsen, een hele knappe prestatie!

1
2
5