Turnen: Wedstrijdweekend 1e, 2e en 3e divisie

Op 21 en 22 januari werden er diverse wedstrijden geturnd door onze turnsters.

Hanne en Elke-Janne turnden hun tweede wedstrijd op landelijk niveau. De zenuwen waren al wat minder en tijdens het turnen konden beide meisjes mooie houdingen laten zien. Elke-Janne schitterde op vloer en rek. Hanne vloog echt tijdens haar ruime sprongen en straalde op vloer.

Juniorenturnsters Giselle, Juul en Pleun opende met prima sprongen. Ook op brug werd er goed doorgeturnd, met name Juul turnde ruim. Balk is het domein van Pleun; een fantastische oefening leverde 11.15 en een eerste plaats op. Op vloer liet Giselle ruime sprongen zien en een goede overslag-hurksalto. Juul en Pleun straalden door hun mooie choreografieën. Nu nog even afwachten of ze mogen doorstromen naar de kwartfinales.

Later op de zaterdag kwamen Nienke en Saona in actie. Zij turnen in een categorie met veel concurrentie. Nienke blonk uit met een prachtige overslag en een balkoefening met veel uitstraling. Saona turnde voor het eerst een salto af van rek, tot stand! Maar ook op balk werkte ze heel strak en sierlijk.

Amy, Madelon en Meike lieten op de andere baan hun oefeningen zien. Ze starten met prima draaisprongen over de Pegasus. Op brug werd door alle turnsters een foutje gemaakt, waardoor op balk en vloer hard geknokt moest worden. Zowel Madelon als Meike turnden een stabiele balkoefening met een mooie afsprong. Amy moest de balk helaas vroegtijdig verlaten. Vloer werd deze keer door Meike strak uitgevoerd en Amy liet een hoge overslag-salto zien! Ook voor deze meisjes is de doorstroming nog even spannend.

Voor Fay is het haar allereerste turn wedstrijd. Als instap in N3 weet Fay zich vandaag bij de beste 8 te turnen. Waar ze op sprong een mooie ruime overslag en hoge hurksalto laat zien, turnt ze op vloer een mooie Arabier flikflak. Op rek laat Fay zien dat ze de krachtonderdelen goed beheerst. Op balk weet ze een toestelfinale te behalen, dus ook hier turnt Fay super. Ze mag terug kijken op een goede eerste wedstrijd.

Rosa turnde haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Ze kon deze wedstrijd risico nemen, want alle eerste divisieturnsters zijn automatisch geplaatst voor de landelijke wedstrijden. Op brug pakte dit niet goed uit, want na een losom tot handstand wist zij haar voet niet goed te plaatsen voor een zolenhandstand. Het ritme was weg en daarmee helaas ook de vaart voor een goede liggerwissel. Op balk turnde Rosa zeer stabiel en behaalde ze met een basisoefening een mooi cijfer. Vloer was best spannend, want met anderhalve schroef in de eerste serie moest de serie met twee salto's aan het einde van de oefening plaatsvinden. Rosa knokte zich hier goed doorheen en heeft met deze wedstrijd twee toestelfinales verdiend.

Geesje en Femke mochten starten op balk. Femke turnde geconcentreerd en zelfverzekerd, maar moest na het boogje van de balk af. Geesje had vandaag bibberbenen en moest drie vallen incasseren, maar met een mooie choreografie turnde ze haar oefening uit. Vloer was het volgende toestel. Mooie spagaatsprongen en hoge pirouettes werden hier geturnd. Zowel Geesje als Femke turnde daarna een prima overslag over de Pegasus, en ook de arabier flikflak werd ruim uitgevoerd. Beiden scoorden hier ruim 13 punten. De oefening op het rek verliep minder soepel; de kipbeweging lukte niet en ook de zwaaien waren niet rum genoeg, waardoor het cijfer hier wat lager uitviel. Komende week eten beide meisjes alleen nogmaals kip!

Maud, Lizzy (senior) en Eslin (jeugd 1) mochten dit weekend afsluiten. Eslin turnde 2 maal een hele mooie half in-half uit op sprong. Op vloer werden er wat foutjes gemaakt maar dat maakte ze goed op balk, daar turnde ze een strakke oefening met een mooie tiktak en een stabiel boogje en werd ze beloond met een 11,200! Onze senioren lieten goede sprongen over de Pegasus zien. Maud was vandaag wat wiebelig op balk en moest deze 2 keer verlaten. Op vloer turnde ze een sterke oefening wat beloond werd met een 6e plek op dit onderdeel! Lizzy was de netheid op een vloer een beetje vergeten, maar turnde vandaag een stabiele balk oefening, waar zij een 10,150 scoorde!

 

1

Fay en Rosa