Acrogymnastiek: 1/2 Finale

Afgelopen weekend werden de halve finales voor het C-, D- en pupillen georganiseerd in Zwolle. Via deze halve finales kregen de teams van V&K om zich te plaatsen voor de landelijke finale.

Femke L'Ortye, Karlijn Lemmens en Lente Schroer hadden zich ruimschoots geplaatst voor de halve finale C-niveau. Van de 30 tegenstanders mochten er 6 teams door naar de finale. De meiden hebben een super goede wedstrijd gedraaid en erg mooie punten behaald. Ze straalden op de vloer en hebben vol overtuiging hun uiterste best gegaan. Ze mogen trots zijn op hun 15de plek waarmee ze hun wedstrijdseizoen met een goed gevoel afsluiten.

Lot Elie en Marieke Kouwenberg kregen kort voor de wedstrijd te horen dat zij vanuit hun reserveplaats alsnog mochten deelnemen. De dames hebben snel de knop omgezet en een overtuigde oefening laten zien. De choreografie werd synchroon uitgevoerd en ook de partnerelementen zagen er prima uit. Zij behaalden een 17e plaats bij de damesparen in het D-niveau, wat helaas niet genoeg was voor een plaatsing voor de finale.

Fenna Pepers en Lynn Rijkers mochten in de categorie pupillen laten zien of zij zich konden meten aan het landelijk niveau. Dit duo liet zien hard gewerkt te hebben aan hun choreografie, die nu beheerst en overtuigd werd gedanst. Ook de elementen die die duo samen uitvoerden stonden stabiel. Helaas vielen zij net buiten de podiumprijzen, maar met een 4e plaats hebben zij zich ruimschoots geplaatst voor de finale.

Bij de pupillentrio’s mochten Renske v/d Burgt, Roos Bongers en Romy de Groot laten zien of zij ook in het landelijk niveau op het podium terecht konden komen. Zoals we gewend zijn werd de oefening synchroon en erg netjes getoond. Nieuw waren de extra hoge salto’s vanaf de basket, die zelfs bij andere verenigingen opvielen. Het team heeft een lange tijd moeten afwachten of zij op de eerste plaats bleven staan, maar het laatste trio eindigde uiteindelijk net 0,2 punten hoger. Met een 2e plaats en een mooi puntenaantal hebben zij zich echter ook ruim geplaatst voor de finale.

Vol trots kijken we terug naar een geslaagd weekend waarin de gymnasten hebben laten zien wat zij konden. In het weekend van 16 en 17 mei vindt de tweede halve finale plaats, waar ook 4 teams van V&K aan deel mogen nemen.