Acrogymnastiek: Finale Zwolle

Afgelopen weekend vond de finale van het E-, D- en pupillenniveau plaats in Zwolle. Maar liefst vier teams van V&K namen hier aan deel.

In de ochtend mochten Hannelore Lobel en Femke v/d Wijst bewijzen dat zij zeker op deze finale thuis hoorden. De gezonde spanning zorgde voor een extra nette oefening van beide dames. Ook de elementen werden deze keer goed afgewerkt en hoog gegooid. Dit werd beloond met 25,400 punten. Hiermee kunnen zij zich met trots 7e van Nederland noemen in de categorie E-junioren.

’s Middags was het de beurt aan de pupillen. Fenna Pepers en Lynn Rijkers hebben afgelopen weken hard gewerkt om de puntjes op de ‘i’ te zetten, wat goed te zien was in de stabiliteit van de elementen. Een telfoutje bij de hoeksteun kostte dit team 3 plaatsen, maar ook zij mogen heel trots 7e van Nederland noemen in de categorie pupillen, met een score van 24,600 punten.
Vervolgens was het de beurt aan Lieke Frencken, Liz Verstegen en Indy Smits. Zij hebben met 3 gouden medailles en 1 zilveren medaille dit jaar al bewezen bij de top te horen. Zij begonnen hun oefening overtuigd met een zeer hoge hoeksteun en nette salto’s. De toren daarna ging echter niet zoals we gewend waren, wat hen veel punten kostte. Zij eindigden op een 11e plaats in de categorie pupillen trio’s (21.050 punten).
In dezelfde categorie waren even daarna Renske v/d Burgt, Roos Bongers en Romy de Groot aan de beurt, die dit seizoen al drie keer een zilveren medaille behaald hebben. De elementen gingen zoals we van hen gewend waren, beheerst en overtuigd. Ook de choreografie werd mooi en netjes gedanst. De jury had echter wat tijd nodig om tot een punt te komen en besloot uiteindelijk één individueel element alsnog af te keuren wat hen een heel punt aftrek opleverde (24,250 punten). Zij behaalde hiermee een 10e plaats.

We kijken terug op een mooi seizoen, waarin al deze dames verschillende knappe prestaties neergezet hebben! Zaterdag 20 juni mogen de B- en C- teams in Ahoy hun oefeningen laten zien.