Acrogymnastiek: Zuid-Nederlandse Kampioenschappen

In Deurne vonden afgelopen weekend de Zuid Nederlandse Kampioenschappen acrogym voor het E-, D-, pupillen- en C-niveau plaats. Maar liefst 18 teams van V&K hebben hier aan deelgenomen.

Zaterdag ochtend waren de teams in het E-niveau aan de beurt. Bij de junioren hebben Babette v/d Berg en Tess van Barneveld hebben een nette oefening laten zien waarbij alle elementen er goed stonden (7e plaats). Hannelore Lobel en Femke v/d Wijst vielen in deze categorie op met hun mooi opgebouwde en hoge elementen, wat werd beloond door de jury met een zilveren medaille. Bij de trio’s lieten Sanne Frencken, Nina van Ansem en Jip v/d Zanden een vrolijke choreografie zien waar zij de jury mee inpakten (10e plaats). In een groot deelnemersveld bij de senioren (30 teams) lieten Jennifer v/d Burgt en Susanne Hasenbalg zien hun elementen te beheersen (10e plaats). Juul Cornelissen en Anne Rutten stonden zelfverzekerd op de vloer, wat ook duidelijk terug te zien wat in hun punten (13e plaats).

In de middag waren het D-niveau en de pupillen aan de beurt. Voor Lot Elie en Marieke Kouwenberg was dit de eerste wedstrijd, maar daar lieten zij weinig van merken. Met een heel mooi splitje en hoge tempo-elementen behaalden zij een hoge technische score (11e plaats). Laura van Breemaat en Petri v/d Burgt dansten deze wedstrijd erg synchroon en konden nu al hun elementen laten zien. Het uiteindelijke punt viel echter wat tegen (13e plaats). Jony Kanters, Mirthe van Eenbergen en Merel Kuitert moesten een element helaas een keer opnieuw opbouwen, wat hen veel punten kosten. Zij hebben zich echter niet uit het veld laten slaan en hun oefening prima afgemaakt (21e plaats).
In de categorie pupillen lieten Jitske van Dijck en Joep Sauvé zien hard aan hun elementen gewerkt te hebben. Deze lukten allemaal en ook hun choreografie ging erg gelijk. Met een mooi puntenaantal behaalden zij een gouden medaille. De pupillentrio’s van V&K hebben met hun strakke choreografieën laten zien dat het niveau dit jaar erg hoog ligt. Renske v/d Burgt, Roos Bongers en Romy de Groot lieten het publiek naar adem happen met hun hoge basket tot ruglig. Zij behaalden een zilveren medaille. Ook bij Lieke Frencken, Liz Verstegen en Indy Smits stond het publiek op scherp bij het zien van hun extra hoge basket salto achterover. Hun oefening werd beloond met een gouden medaille. Bij de duo’s lieten Fenna Pepers en Lynn Rijkers zien er echt voor te gaan. Met een beheerste choreografie en hoge salto’s behaalden zij net geen podiumplaats (4e plaats). Marloes Smits en Elle van Dijk wisten ondanks dat zij minder getraind hadden door een blessure een prima oefening neer te zetten, waarbij ze vooral trots mogen zijn op hun tempo-elementen (7e plaats). Sophia Schepens en Kim van Boxtel begonnen hun oefening zeer netjes, maar maakten helaas op het einde enkele foutjes, die een aantal punten kostten (8e plaats).

Zondag mocht het C-niveau naar Deurne. Bij de paren lieten Ilse v/d Burgt en Evelien Smits een overtuigende tempo oefening zien met hoge salto’s. Het team danste ook een mooie balans oefening. Door enkele kleine foutjes verloor het team echter een aantal punten (8e plaats).
Het C-trio Lisanne Verwegen, Lauren Donninger en Maud Cornelissen lieten een mooie balans oefening zien met indrukwekkende elementen. Helaas verloor het team wat punten door een aantal tijdsfouten. Bij tempo liet het team een strakke oefening zien met hoge salto’s (15e plaats). Lente Schroer, Karlijn Lemmens en Femke L’Ortye lieten twee mooie oefeningen zien. Bij balans was er nog vlak voor de wedstrijd iets gewijzigd in hun oefening, maar daar liet het team niets van merken (14e plaats). Anna Verwegen, Natascha Oosterhof en Julie Delfos werden beloond met een hoge score voor hun strakke choreografie bij balans. Bij tempo liet het team een mooie oefening zien met hoge salto’s (gedeelde 4e plaats).

We kijken tevreden terug op een weekend waarbij de gymnasten mooie dingen hebben laten zien. De leerpunten nemen we mee naar de volgende wedstrijd, die op onze eigen locatie plaatsvindt. In het weekend van 21 en 22 maart mogen de gymnasten in sporthal de Wervel in Volkel nogmaals hun oefening laten zien, waarmee zij door kunnen stromen naar de halve finales.