Acroteams presenteren zich voor het nieuwe seizoen

Afgelopen 16 december was de jaarlijkse teampresentatie van de acrogym in de Wervel. Daar presenteerde elk team zich aan elkaar en aan ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en alle andere geïnteresseerden met  één van hun dansen (sommige teams hebben er maar liefst drie in totaal namelijk).

Met in totaal 20 wedstrijdteams lieten de gymnasten zien meer dan klaar te zijn voor het wedstrijdseizoen. Zelfs een paar teams die door omstandigheden pas een paar weken samen aan het trainen zijn, lieten echt al een mooie dans zien.  Voor de meeste teams de eerste keer met een prachtig pakje, make-up en haren mooi; een mooie generale repetitie voor de eerste wedstrijden die in het weekend van 11 en 12 januari plaatsvindt: de Brabantse kampioenschappen in Mierlo.

​​​​​​

Het publiek werd getrakteerd op prachtige dansen van alle niveaus door elkaar heen en de trainsters gaven aan zeer tevreden te zijn met het niveau van alle dansen.  Er was een jury gevormd van mensen die ook echte wedstrijden jureren en die konden de gymnasten mooi van feedback voorzien zodat ze de dans nog mooier kunnen maken. Zo was er een team van het e-niveau waarbij wel echt nog een heel klein meisje  met haar partner liet zien dat je al heel jong kunt acro-en. Het publiek was echt geraakt door dit schattige team.  Zo waren er ook dansen bij die door gymnasten helemaal zelf gemaakt zijn of waarbij men kon zien dat er veel doorzettingsvermogen komt kijken bij deze tak van sport… niet alles gaat dan goed of sommige onderdelen zijn echt heel spannend….en toch blijven lachen… super knap. En dan natuurlijk alle prachtige elementen die alle teams lieten zien: balans-elementen zoals moeilijke torens, krokodillen of handstanden naar mexx, maar ook tempo-elementen als salto’s, schroeven en zelfs dubbele salto’s.

Na afloop van hun dans konden teams zich als team mooi op de foto laten zetten en zijn er natuurlijk groepsfoto’s gemaakt van elke trainingsgroep en ook van de totale groep.

De verwachtingen zijn hoog gespannen: alle gymnasten heen veel succes en vooral plezier gewenst bij het komend wedstrijdseizoen waarvan we natuurlijk in elke nieuwsbrief verslag zullen doen.