Turnen: Clubteamwedstrijden 3e divisie

Afgelopen zondag namen alle 3e divisie turnsters deel aan de clubteamwedstrijden van onze regio. Het werd een gezellige wedstrijd waarin we veel nieuwe elementen konden bewonderen.

Jeugd-1 turnsters Kaja, Yara en Sophie turnen normaal gesproken nog verplichte oefenstof, maar zij mochten deze wedstrijd voor het eerst meeturnen met de bovenbouw turnsters in de keuze oefenstof en dat ging super! Sophie en Yara lieten op sprong ruime sprongen zien met de gewone plank in plaats van het trampolineplankje en Kaja en Yara turnden op brug al hun volledige oefening voor komend seizoen. Verder turnde Kaja op balk een prima uit gevierd boogje voorover. Sophie liet op vloer zien ook al klaar te zijn voor de keuze oefenstof en turnde hier voor het eerst overslag salto. Senior turnsters Sabine en Imke turnden beide op vloer een nieuwe serie, Sabine liet voor het eerst een mooie streksalto met 1 ½ schroef zien en Imke turnde haar serie met twee salto’s netjes door. Juniore Mayke turnde een prachtige balkoefening en zette hier een mooie score neer. Ook op vloer en brug turnde ze foutloos, waarmee ze een waardevolle bijdrage leverde aan het teamtotaal.
Ook onze vier jeugd-2 turnsters deden het goed. Jenna turnde voor het eerst half in – half uit op sprong, Lieke straalde tijdens haar mooie vloeroefening, Ana Gaby turnde een foutloze balkoefening en Mea wist op alle drie de toestellen die ze turnde de hoogste score neer te zetten.
Uiteindelijk bleek dat team 2 (Ana Gaby, Mea, Lieke, Yara en Sabine) op een knappe tweede plaats geëindigd was, team 1 (Sophie, Kaja, Jenna, Mayke en Imke) eindigde op de vijfde plaats. Een mooie prestatie van alle meiden!

Bij de verplichte oefenstof bestond het team uit Fay, Rinke, Livia en Silke. Fay turnde een hele mooie balkoefening, waarin ze de radslag perfect tot stand turnde en hiermee behaalde ze de hoogste balkscore van alle turnsters deze wedstrijd! Rinke turnde op vloer een moeilijke oefening en scoorde hier maar liefst een 13.600. Livia turnde op vloer voor het eerst dubbel flikflak en Silke turnde voor het eerst een gelukte tiktak in haar balkoefening. Op sprong en balk wisten zij als team de hoogste score neer te zetten. Uiteindelijk behaalden ze een mooie tweede plaats in de eindrankschikking en mochten ze een zilveren medaille in ontvangst nemen!

5
6