Turnen: Eerste kwalificatiewedstrijd 3e divisie

Onze 3e divisie turnsters hebben in Tilburg hun eerste kwalificatie wedstrijd geturnd.

Yara van der Wegen turnde een top wedstrijd en behaalde een knappe 2e plaats! Tevens kwalificeerde ze zich vandaag voor alle vier de toestelfinales! Ook Ana Gaby van Asseldonk (8e), Silke Dortmans (9e) en Mea Timmers (9e) behaalden een plek binnen de top 10 in hun categorie.

Voor pullen 1 Rinke van de Bogaart en Livia van de Heuvel was het een wisselende wedstrijd. Op sprong werden wat foutjes gemaakt en konden ze niet laten zien wat ze in huis hadden. Op rek lukte dat bij Livia gelukkig wel en op balk was het Rinke die strak en netjes turnde en liet zien dat ze veel heeft bijgeleerd. Rinke eindigde vandaag op de 21e plaats en Livia werd 28e. Verder maakten Livia en Rinke vandaag kennis met hun leeftijdsgenootjes van Educa uit Veghel, waarmee ze vanaf volgende week zaterdag samen zullen trainen!

Mayke van Boven opende haar wedstrijd met een mooie overslag salto en ruime spagaatsprongen op vloer. Ook op sprong en brug turnde ze netjes, precies zoals we haar kennen. Op balk ging het jammer genoeg minder, een onzekere start kostte de nodige punten.

In wedstrijd twee waren onze zeven jeugdturnsters aan de beurt. Lieke Claessen, Mea Timmers, Jenna Verhoeven en Ana Gaby van Asseldonk turnden op vloer voor het eerst hun nieuwe oefeningen. Jenna is dit seizoen gepromoveerd naar de 3e divisie, maar hield zich prima staande in dit niveau. Op vloer turnde ze haar overslag salto en arabier flikflak salto mooi tot stand en ook op balk en brug turnde ze foutloos. Lieke turnde haar vloeroefening met heel veel uitstraling en eindigde deze met een hele mooie wisselspagaatsprong met kwart draai. Op balk en brug ging het jammer genoeg niet helemaal lekker, hopelijk kan ze de volgende wedstrijd weer laten zien wat ze kan! 
Ana Gaby en Mea turnden allebei een foutloze wedstrijd. Ana Gaby scoorde hoog met haar vloeroefening waar ze voor het eerst twistsalto liet zien en plaatste zich hiermee voor de toestelfinale. Mea blonk deze wedstrijd uit op balk en brug, waarvoor ze zich ook plaatste voor de toestelfinale.

Sophie Dings, Kaja van de Heuvel en Yara van der Wegen startten hun wedstrijd eveneens op vloer, waar Yara direct hoog scoorde. Haar 13.700 bleek uiteindelijk de hoogste score van de wedstrijd te zijn! Ook Sophie turnde hier een hele mooie oefening, een 8e plaats was helaas net niet voldoende voor de toestelfinale. Alle drie turnden ze hun oefening op rek netjes door en ook de salto's waren deze keer mooi ruim. In de trainingen gaat balk bij Sophie de laatste week ineens erg goed, jammer genoeg lukte het deze wedstrijd alleen met inturnen om dat te laten zien, hopelijk de volgende wedstrijd ook in de oefening! Kaja en Yara turnden allebei een oefening zonder fouten, met daarin zowel boogje achterover als tiktak. Ze deden dit zo goed, dat ze beide in de top zes eindigden en dus deel mogen nemen aan de toestelfinale. Ook op sprong plaatsten Kaja en Yara zich voor de toestelfinale. 
Yara werd uiteindelijk knap 2e, Kaja eindigde op de 13e plaats en Sophie werd 22e.

Als laatste was Silke Dortmans aan de beurt. Silke turnde een stabiele wedstrijd met mooie strakke oefeningen. Ze turnde op drie toestellen foutloos, op balk maakte ze een foutje met tiktak, maar turnde verder een prima oefening. Ze eindigde in een sterk deelnemersveld uiteindelijk op de 9e plaats.

Op zondag 28 januari turnden de laatste twee turnsters van de 3e divisie, Imke de Groot en Sabine Pashouwers, in Tilburg hun wedstrijd.

Sabine maakte haar debuut bij de senioren en liet een goede indruk achter. Op balk hield ze haar zenuwen goed onder controle en ook haar unieke afsprongcombinatie boogje voorover-radslag-hurksalto lukte perfect. Ook op de andere toestellen ging het super waardoor ze uiteindelijk op een mooie 10e plaats eindigde.

Imke zat op haar eerste twee toestellen, balk en vloer, niet helemaal lekker in de wedstrijd waardoor ze wat foutjes maakte. Het tweede gedeelte van de wedstrijd ging het beter, op sprong en brug liet ze prima oefeningen zien. Imke werd vandaag 25e.

 

   
   
   
3