Turnen: Halve finale Alkmaar eerste divisie

Rosa Zwaans, uitkomend in de categorie junior eerste divisie, turnde in Alkmaar haar halve finale. Deze wedstrijd waren er tickets te verdelen voor de landelijke toestelfinales.

Rosa begon op vloer en opende haar oefening met een nieuwe serie: een zuivere anderhalve schroef met punchsalto. 
Ze vervolgde haar oefening met een overslag-streksalto-reesprong en eindigde met een strakke schroefsalto tot stilstand. Haar D score was maar liefst 4.7. Een 11.200 was een mooie opening van de wedstrijd.
Sprong liet Rosa ook deze keer aan zich voorbij gaan. Volgend jaar wil zij uitkomen in de categorie senioren divisie 2, waardoor zij niet te veel punten bij elkaar mag turnen dit seizoen.
Op brug turnde zij in een mooi ritme naar de geschroefde salto afsprong. Haar losom tot handstand, stut tot handstand en ondersprong waren mooi in verbinding. Met een 11.100 turnde Rosa naar het hoogste cijfer dit seizoen.
Het vierde en laatste onderdeel was balk. Dit verliep helaas niet zoals gepland. Ze turnde strak haar sprongserie door, maar moest de balk verlaten na haar acrobatische onderdelen. De afsprong werd wel weer ruim uitgevoerd.
Rosa heeft een knap seizoen geturnd met veel progressie. We zien haar volgend jaar terug bij de senioren in de tweede divisie!