Turnen: Regiokampioenschappen divisie 2 en N2

Op 28 januari vonden de regiokampioenschappen divisie 2 en N2 plaats.

Zondag vroeg in de ochtend is het de beurt aan onze jeugd turnsters Meike, Madelon en Amy. We starten op vloer en merken direct dat dit een vloer is waar hard gewerkt moet worden om hoogte in je series te krijgen. Natuurlijk doen ze dat alle 3! Dan is sprong aan de beurt, Meike en Amy maken beide 2 hele stabiele sprongen en worden beloond met een 2e en derde plek op dit toestel. Madelon blinkt deze ochtend uit op het onderdeel balk. Op dit toestel is niets te merken van de griep die haar afgelopen week heeft weerhouden van de training.

Elke-Janne en Hanne Onze instappers zijn ook naar Tilburg gekomen en vinden het best wel spannend, gelukkig is mascotte Josje meegekomen! We spreken samen af dat het aller belangrijkste vandaag is op super netjes te turnen met rechte benen en turntenen. Beide dames vervullen deze opdracht op elk van de toestellen! De hoogtepunten zijn dat Hanne super mooie overslag en arabier met hoge kaats laat zien op sprong en dat Elke-Janne een hele nette oefening op het rek maakt!

Geesje en femke mochten beginnen op balk. Ze waren hier heel zenuwachtig voor, toch hebben ze zich er goed door heen geknokt. Toen mochten ze naar vloer. Hier hebben ze allebei een mooie show weggeven. Dit werd beloont met een toestelfinale voor beide. Geesje had een prachtige overslag gemaakt op sprong wat beloont werd met een 13,200! Femke liet op brug een mooie oefening zien. Met mooie strakke benen kreeg ze een 10,700!

Junioren Giselle, Juul en Pleun starten allen met mooie doorgeturnde oefening op brug. Op balk was het vooral Pleun, die zeer strak te werk ging. Met 11.00 punten kwam zij net tekort voor een toestelfinale. Giselle turnde op dit onderdeel ruime sprongen! 
De vloeroefeningen werden zeer netjes uitgevoerd. Vooral Juul en Pleun deden dit als prima ballerina’s. 
Over de 1.25m hoge pegases werden de sprongen ruim uitgevoerd.

Senioren Maud en Lizzy openden op brug. Maud liet voor het eerst reus in haar oefening zien en Lizzy turnde haar ondersprongetje door. Op balk turnde Maud een superoefening; acrobatiek zonder wankeling en hoge sprongen (11.55). Lizzy had nu gezien hoe het moest en deed Maud perfect na (11.50). Lizzy’s vloeroefening was erg netjes en Maud turnde heel ruim. Op sprong liet Lizzy een nette half in- half uit zien en Maud turnde voor het eerst tsukahara. Deze was ruim en keurig tot stand. Een topwedstrijd van beide toppers dus.

Saona turnde een goede en ruime rekoefening, gevolgd door een dijk van een balkoefening; wat een mooie uitstraling heeft deze turnster.Op vloer liet ze voor het eerst een losse radslag zien. Ze rondde de wedstrijd af met twee ruime sprongen!

Eslin startte met een zeer strakke vloeroefening, maar mistte een belangrijk element, waardoor haar cijfer wat tegenviel. Op sprong liet zij twee ruime draaisprongen zien. Brug werd vervolgens mooi strak uitgevoerd (12.100), waarna ze op de balk startte met een val. Hierna viel ze nogmaals met zweefstand en boogje, maar ze herpakte zich prima. De oefening werd strak afgerond!

Regiokampioenschappen divisie 2