Turnen: Toestelfinale Valkenswaard

Aan de toestelfinales zondag in Valkenswaard namen 8 turnsters van V&K deel.

Geesje Keuls mocht op sprong en vloer laten zien, waarom zij bij de besten van de regio hoort; ruime sprongen (13.075) en mooie strakke benen in haar vloeroefening (10.900). Femke Borsje had zich voor drie toestelfinales weten te plaatsen: brug, balk en vloer. Op brug scoorde zij maar liefst 11.400. De balkoefening werd prachtig uitgevoerd (11.450) en ook op vloer turnde Femke erg netjes!

Aan de overzijde lieten Amy vd Hurk en Meike de Jongh hun vloeroefeningen zien. Amy werd hier verdienstelijk 4de en Meike mocht zelfs het brons in ontvangst nemen. Bij het onderdeel sprong completeerde Madelon van Helvoort het drietal. Zij werd hier 7de met 10.800, Amy werd 6de met 10.925 en Meike werd hier wederom knap 3de (11.200).
Tot slot mocht Madelon haar balkoefening uitvoeren. Helaas speelden zenuwen haar teveel parten, waardoor ze niet kon turnen zoals normaal. Ze miste haar sprongserie en moest de balk vroegtijdig verlaten (8.350).

Lizzy van Harskamp, Maud vd Wielen en Rosa Zwaans lieten in de derde ronde hun oefeningen zien. Maud turnde voor het eerst een gehoekte tsukahara en voegde hier nog een gehurkte aan toe. Met 11.350 werd zij 5de van onze regio.
Vervolgens mochten zowel Maud als Lizzy deelnemen aan de balkfinale. Maud wist op de balk te blijven en werd ook hier 5de. Lizzy turnde voor het eerst een losse radslag in haar oefening, maar turnde minder vast; zij werd 6de.

Rosa toonde deze dag een strakke balkoefening, maar kwam wat moeilijkheid te kort voor een podiumplaats (11.100). Op vloer turnde ze erg netjes en met veel precisie, maar moest ze in haar laatste serie een hand op de vloer zetten, waardoor ze niet verder kwam dan een 6de plaats.

 

1