Turnen: Toestelfinales van de pupillen 2, jeugd-1, junioren en senioren 3e divisie

Na de clubteamwedstrijden was het tijd voor de toestelfinales van de pupillen 2, jeugd-1, junioren en senioren uit de 3e divisie. Nadat ze allemaal al een lange wedstrijd geturnd hadden in de warme sporthal in Eindhoven mochten Kaja, Yara, Silke, Mayke en Sabine aansluitend hun toestelfinales turnen. Zij hadden zich tijdens de eerste voorwedstrijd voor deze wedstrijd geplaatst en behoren daarmee tot de top van de regio, al een prestatie op zich!

Yara, Kaja en Sabine hadden zich op sprong geplaatst voor de finale. Sabine turnde twee ruime sprongen en met een gemiddelde van 11.150 eindigde ze op de 9e plaats. Kaja turnt pas sinds kort een half in – half uit, wat ze deze wedstrijd uitstekend deed. Ze scoorde een 12.975 en eindigede hiermee op de tweede plaats! Yara mocht als laatste springen. Ook zij turnde een half in – half uit, waarbij ze haar tweede sprong zelfs perfect wist te landen. Uiteindelijk scoorde ze hiermee maar liefst een 13.300. Hiermee won ze verdiend de gouden medaille en is ze dan ook de nieuwe regiokampioene op sprong in haar categorie!

Op brug mochten Silke, Yara en Mayke hun oefening laten zien. Alle drie lieten ze een foutloze oefening zien. Doordat de concurrentie wat ruimer turnde werden er op dit toestel geen medailles verdiend. Yara scoorde een 11.950 en werd 5e, Silke scoorde 11.800 en werd 9e en Mayke behaalde met een 9.500 de 7e plaats.

Kaja en Yara scoren dit seizoen eigenlijk altijd goed op balk, maar helaas lukte het vandaag tijdens de toestelfinale niet helemaal. Kaja turnde netjes en stabiel tot aan de tiktak, waarmee ze balk moest verlaten. Zij werd 5e (11.500). Ook Yara had pech, zij moest vandaag zowel bij boogje achterover als tiktak een val incasseren, waardoor ze op de 6e plaats eindigde (11.100).

Op vloer gaven Silke en Yara hun visitekaartje af door met mooie choreografie en strakke elementen hoog te scoren. Silke scoorde een 13.600 en werd 6e, Yara deed er nog een schepje bovenop en scoorde een 14.350, waarmee ze op de tweede plaats eindigde!

7
8
10